Deze website is nog 'under construction',
zoals dat in mooi Nederlands heet.
 

 

   

Algemeen     ( korte beschrijving en verwijzingen )

             
Start
Info
Activiteiten
Publicaties
Algemeen
WebShop

 Tweedehands goedkoper dus lease-auto duurder

De prijs van gebruikte auto’s is in het eerste kwartaal van 2009 flink afgenomen. Eén van de gevolgen daarvan is dat de leaseprijzen zijn gestegen.

In het eerste kwartaal van 2009 zijn de leaseprijzen gemiddeld 4,3 procent hoger dan in die periode in het vorige jaar. Dat meldt het CBS. Tweedehands auto’s zijn echter acht procent goedkoper geworden. Leasebedrijven krijgen aan het einde van een periode minder terug voor voor hun auto’s en dat werkt door in de prijzen die ze klanten berekenen.

In het begin van 2008 daalden de leaseprijzen nog door de verlaging van de BPM. Per 1 januari is de BPM opnieuw gedaald en mede door de lage rente heeft dit er voor gezorgd dat de leaseprijzen niet nog meer zijn gestegen.

© Autoweek

Ondernemer werkt 55 uur per week

Ondernemers werken per week gemiddeld 55 uur, dertien uur meer dan personen met een voltijdbaan in loondienst. Ze werken vaker 's avonds en in het weekend en hebben minder vakantie. Ook ervaren ze vrijwel altijd een overlap tussen werk en privé.
Van de ondervraagden zegt een op de vijf moeite te hebben met het scheiden van werk en privé. Degenen die altijd overlap tussen werk en privé ervaren, zijn de ondernemers die gemiddeld zestig uur per week werken, niet meer dan drie weken op vakantie gaan en 's nachts vaak wakker liggen van zorgen over hun bedrijf.


Mannen met snorren verdienen meer

AMSTERDAM - Mannen met snorren verdienen gemiddeld 8,2 procent meer dan degenen met baarden en 4,3 procent meer dan seksegenoten met een gladgeschoren gezicht, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Mannen die op sollicitatiegesprek gaan, doen er volgens de studie goed aan een snor te laten staan. Tegenover het hogere salaris staat echter het feit dat besnorde mannen elf procent meer geld uitgeven en drie procent minder sparen, zo schrijft Reuters.

 


 

   Donkere materie in kaart gebracht

Een internationaal team van sterrenkundigen heeft voor het eerst de verdeling van donkere materie in clusters van sterrenstelsels duidelijk in kaart gebracht. Uit hun onderzoek blijkt dat deze verdeling eerder de vorm van een rugbybal heeft dan die van een voetbal.

En dat is precies wat op theoretische gronden werd verwacht.
Bij het opsporen van de donkere materie, die zoals de naam als suggereert niet rechtstreeks waarneembaar is, is gebruik gemaakt van het zogeheten gravitatielenseffect.

Dat effect is het gevolg van de licht-afbuigende werking van materie. Door heel nauwkeurig te onderzoeken hoe sterk een verre cluster van sterrenstelsels het licht van nog verder weg gelegen objecten afbuigt, kan worden vastgesteld hoe de materie in zo'n cluster is verdeeld. Daarbij is gebleken dat de verdeling van de donkere materie de vorm heeft van een afgeplatte bol. En dat is in overeenstemming met de heersende gedachte dat donkere materie uit zogeheten WIMP's bestaat: traag bewegende, zware deeltjes die een overblijfsel zijn van de oerknal.       
© NU.nl/Allesoversterrenkunde.nl


P.C. Hooftprijs naar Henk Hofland

AMSTERDAM – De P.C. Hooftprijs 2011 is toegekend aan Henk Hofland. Dat heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde dinsdag bekendgemaakt. De prijs die dit jaar is bestemd voor het beste essay wordt uitgereikt op 19 mei 2011. 

De jury roemde H.J.A. Hoflands virtuoze omgang met het woord in het juryrapport. ''Niemand hier te lande heeft de afgelopen zestig jaar zo nauwlettend en tegelijk zo gedistantieerd, zo scrupuleus en tegelijk met zoveel sprezzatura én met een van ijzeren discipline getuigende volharding en continuďteit de maatschappelijke toestand gepeild.’’
Hofland (1927) is journalist, commentator, essayist en columnist. Hij kreeg in 1992 de Audax columnistenprijs, ontving in 1996 de Gouden Ganzenveer en werd in 1999 door zijn collega’s uitgeroepen tot Journalist van de Eeuw.  |  © nu.nl/ANP


Geen familie van Frank Hofland, maar wel een connectie, beiden schreven een boek over
tijd en tijdbeleving. HJA Hofland schreef een aanbeveling voor de cover van het boek van
FA Hofland.


Toch familie

In aanvulling op bovenstaande tekst: in de zomer van 2011 kwam er een mail binnen waaruit blijkt dat er in de genealogie toch een link is ontdekt. Een stukje van de informatieve mail:

''Op uw website las ik de mededeling dat u en de heer H.J.A. (Henk) Hofland geen familie van elkaar zijn. Welnu, dat is onjuist. U stamt beide af van Gozewinus Hofland en Ariaantje Rijmerink. Gozewinus en Ariaantje trouwden in 1789 en kregen in Naaldwijk 13 kinderen. Een van die kinderen, Lucas Hofland, was Uw voorvader, terwijl zijn broer Noldus de voorvader was van Henk Hofland.''

 


Op deze pagina's staan ter illustratie van het artikel enkele afbeeldingen, die samen met de betreffende informatie, zijn overgenomen ter ondersteuning. Indien u van  mening bent dat een afbeelding hier niet thuis hoort, laat het dan meteen weten. We halen dan de foto onmiddelijk van de website.

Start | Info | Activiteiten | Publicaties | Algemeen | WebShop